500 ml rode port
500 ml rode wijn
200 ml wildfond
1 volle eetlepel peperkorrels
700 gr reerug (op kamertemp)
50 gr boter
Breng de rode port en rode wijn aan de kook. Laat zachtjes inkoken tot er 1/2 van over is. Schenk de wildfond erbij, voeg de peperkorrels toe en laat nog 15 minuten trekken.
Verwarm de oven voor op 160C. Bestrooi de reerug met zout en peper. Smelt de boter in een braadpan en bak de reerug rondom aan. Doe de braadpan (met reerug) met deksel in de oven en bak het vlees 20-25 minuten rosé. Neem de pan uit de oven en laat het vlees nog 10 minuten rusten (met de deksel op de pan).
500 ml rode wijn
200 ml wildfond
1 volle eetlepel peperkorrels
700 gr reerug (op kamertemp)
50 gr boter
Breng de rode port en rode wijn aan de kook. Laat zachtjes inkoken tot er 1/2 van over is. Schenk de wildfond erbij, voeg de peperkorrels toe en laat nog 15 minuten trekken.
Verwarm de oven voor op 160C. Bestrooi de reerug met zout en peper. Smelt de boter in een braadpan en bak de reerug rondom aan. Doe de braadpan (met reerug) met deksel in de oven en bak het vlees 20-25 minuten rosé. Neem de pan uit de oven en laat het vlees nog 10 minuten rusten (met de deksel op de pan).
0 Reacties